Thursday, March 11, 2010


This project involved modernizing a boxy 1940s stucco house. The original house was a series of small, dark rooms with a completely unfinished ground floor and little connection to the outdoors. Working within the existing envelope, the living space was increased while updating the look of the house.
The main living spaces were opened up to each other, allowing the house to feel much more spacious. The unfinished space on the ground floor was converted creating a new entry , bedroom, bathroom, and family room.
The feeling of spaciousness was further enhanced by introducing a strong connection to the outdoors; bi-fold doors in the family room open to the landscaped garden. Carefully placed windows and skylights maximize natural daylight, garden views and privacy. While a skylight hatch acts as a rooftop door that leads to a view deck.
Photos by Paul Dyer


Anonymous The Habitationist said...

I love it. Like many of the modern homes in my neighborhood, this house has created a completely progressive adaptive reuse of an otherwise boring, post war stucco box home and made it compelling and useful. Thanks for sharing. Great post & pics.

11:22 PM  
Blogger eric said...

My pleasure Andrew...

8:24 AM  

Post a Comment

<< Home