Thursday, May 27, 2010

Michael Minadeo + Partners

Stowe Pool House

The design of this little structure provides an open invitation to relax by the pool while highlighting the surrounding landscape and beautiful mountain vista. With its linear three-component organization, it offers shaded poolside dining anchored by a board formed concrete fireplace, an enclosed “copper-box” guesthouse, and culminates in the seclusion of an exterior shower. The building provides a visual edge and a functional screen the entire length of the pool along the driveway side. Within this divide, along the western end of the structure, an extraordinarily large opening provides a viewing portal through the building, over the pool and to the panorama beyond. Our intention was to enhance and highlight the beauty of the site through understated Architectural elements and landscape.

Many thanks to Michael at Michael Minadeo + Partners for the images and project description.
Landscape Architecture by H. Keith Wagner Partnership
Photos by Westplalen Photography


Post a Comment

<< Home